Rompertje met tekst * Zwangerschap aankondigen * Altijd een uniek cadeau * Cadeautjes met eigen tekst
stamp

Plakinstructies interieurstickers en Muurstickers

Informatie over decoratiestickers

Op het eerste gezicht lijkt er soms weinig verschil te zijn tussen de verschillende typen vinylfolies. De verschillen worden pas duidelijk naarmate de tijd verstrijkt. Wij gebruiken standaard  een hoogwaardige en duurzame kwaliteitsfolie. Een sticker bestaat uit drie lagen; het rugpapier, de sticker en een applicatiefolie.  Voor vragen info@maisonmarcella.nl

Het plakken gaat heel eenvoudig, lees deze plakinstructie goed door. U kunt de tekst in een keer (met een strook) plakken, dus geen gerommel met losse letters. Iedereen kan het, je hoeft echt niet handig te zijn! En het resultaat mag gezien worden, echt verbluffend.

Plakken van de teksten

plakinstructies

Het plakken van vinylletters is gemakkelijk, wel is het aan te raden om er rustig de tijd voor te nemen. 

De letters worden niet los van elkaar maar op een applicatiefolie aangeleverd, en als een sticker aangebracht. Voor het beste resultaat en een probleemloze en duurzame hechting is een goede voorbereiding een vereiste. De ondergrond moet met bijvoorbeeld spiritus of een ruitenreiniger goed schoon en vet vrij gemaakt zijn en mag geen siliconen bevatten. 

Er bestaan twee methoden voor het aanbrengen van vinylletters: de zogenaamde 'droge' en 'natte' methode. Bij verreweg de meeste applicatie's zal de 'droge' methode de snelheid van de werkzaamheden bevorderen en de beste resultaten opleveren. 

De voordelen van de 'droge' methode zijn een snellere afwerking, zoals het verwijderen van de applicatietape, en een betere controle over de hechting. 

Bij de 'natte' methode wordt eerst de ondergrond met een plantenspuit licht beneveld ( aan het water kan een enkel druppeltje Dreft worden toegevoegd ). Dit heeft bij grotere oppervlakken het voordeel van repositioneren. Wacht met het verwijderen van het aplicatietape een 30 tot 60 minuten zodat de lijmlaag een kans krijgt om een goede hechting op te bouwen. 

Voor beide methoden geldt dat na een week de lijmlaag geheel is uitgehard en een optimale hechting is verkregen. 

Aanbrengen stickers

Strijk eerst met een pasje over de bovenkant van de gehele tekst. Trek de sticker een beetje open om te kijken of de letters los willen laten. Zo niet, nogmaals goed strijken over de bovenkant. 

Voordat de tekst kan worden aangebracht dient de ondergrond schoon en vetvrij te zijn! Breng de tekst waarvan het rugpapier nog steeds aanwezig is met kleine strookjes schilderstape of plakband op de juiste positie aan. Door tussen de letters in te knippen wordt bij langere teksten het plakken in kleinere stukjes verdeeld. 

Sla de tekst nu om naar boven en haal de rug voorzichtig van de tekst, zodanig dat deze op de applicatietape blijft zitten. Klap de strook met tekst voorzichtig op zijn plaats, trek de folie in het midden strak en strijk met een pasje vanuit het midden van boven naar beneden. 

Wrijf goed na met het pasje van boven naar beneden over de gehele tekst. Verwijder daarna de applicatietape vlak en voorzichtig beetje voor beetje. Mochten de letters niet willen loslaten, nogmaals over de bovenkant strijken en de letters heel rustig `begeleiden. 

Aanbrengen glasfolie 

Glasfolie is ook een sticker maar dan lichtdoorlatend, half transparant. Het aanbrengen gaat het beste als je het raam goed ontvet en deze met een spuitflacon en een beetje afwasmiddel natspuit (dan kun je nog schuiven). Vervolgens trek je met een ramentrekker het sop er onderuit en wrijf je het met een spatel of pas goed aan. Vervolgend spuit je de overdrachtsfolie nat en wrijf je deze nogmaals aan. Een half uur laten drogen en voorzichtig de overdrachtsfolie verwijderen. Indien de glasfolie nog meekomt, het proces herhalen tot deze blijft zitten.

Ondergrond 

De stickers kunnen geplakt worden op alle gladde oppervlakken zoals glas, plexiglas, auto's , metaal, plastic, tegels, deuren, ramen etc. 

In de meeste gevallen kunnen de stickers ook op muren geplakt worden die beschilderd zijn met latex. Hoe gladder de muur hoe beter dit gaat. Ook behang is een geschikte ondergrond, ook oa glasvezel behang.

De stickers zijn ook voor buiten geschikt, mits op de juiste oppervlakken en juiste manier geplakt wordt.

Gebruik

De stickers kunnen niet hergebruikt worden. De stickers worden gemaakt van vinyl. Dit is hetzelfde materiaal als gebruikt wordt op vrachtwagens, bouwborden etc. Gemiddeld gaat deze vinyl 5 jaar mee. De stickers zijn niet geschikt om mee te spelen door kinderen.

Verwijderen

Verwijderen gaat gemakkelijk en zonder beschadigingen met behulp van hitte van bijvoorbeeld de föhn. Hiermee wordt de lijm opgelost. Van de meeste ondergronden kun je ze zo af halen zonder hitte. Maison Marcella kan niet aansprakelijk gesteld worden indien er een beschadiging optreedt voor, tijdens of na het bevestigen van de sticker.

Levering

Na bijschrijving op Nl42RABO0346910196 tnv maison marcella o.v.v. het bestelnummer wordt de bestelling verzonden of in productie genomen (eigen teksten zoals namen). Doorgaans heeft u artikelen van de site binnen een paar dagen in huis, eigen teksten kunnen een paar dagen langer duren.

Service

Maison Marcella vindt een goede service belangrijk en zal altijd met uw bestelling meedenken. Mocht de bestelling niet volgens afspraak zijn, zal zij ook altijd zoeken naar een passende oplossing en een juiste nieuwe leveren. Maison Marcella kan niet aansprakelijk gesteld worden indien er een beschadiging optreedt voor, tijdens of na het bevestigen van de tekst, maar zal toch proberen een passende oplossing te zoeken in de vorm van een nieuwe sticker tegen eventueel een kleine vergoeding.

bear

Baby Rompertjes Shirtjes & Stickers Eigen Tekst en Naam Bedrukken * zwangerschapsaankondiging * oom en tante * opa en oma * papa en mama

Adres

Maison Marcella

Boechorsthof 39

2201 XM Noordwijk

0648156237

E-mail ons